Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

صدر رده‌بندی معتبرترین گذرنامه‌های جهان در ابتدای سال ۲۰۲۱ میلادی نیز همچنان در انحصار سه کشور آسیایی است ولی در مقایسه با رتبه‌بندی آغاز سال ۲۰۲۰، پاسپورت ایران به رتبه ۱۰۱ تنزل کرده است.

بر پایه رده‌بندی انجام شده برای گذرنامه کشورهای جهان که بر مبنای شاخص «هِنلی» صورت گرفته، گذرنامه ژاپن در ابتدای سال ۲۰۲۱ نیز همچون دو سال گذشته جایگاه معتبرترین پاسپورت جهان را حفظ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با استفاده از گذرنامه ژاپنی می‌توان به ۱۹۱ کشور جهان بدون نیاز به اخذ ویزا سفر کرد.

در میان کشورهای صدرنشین این رده‌بندی، فقط دو جابجایی در مقایسه با ابتدای سال ۲۰۲۰ رخ داده که به موجب آن پاسپورت اتریش از رتبه هشتم به جایگاه پنجم صعود کرده و در مقابل، گذرنامه سوئیس به رتبه هفتم تنزل کرده است.

اعتبار گذرنامه سه کشور مهاجرپذیر نیوزیلند، استرالیا و کانادا که سال گذشته در رتبه نهم قرار داشت، در ابتدای سال ۲۰۲۱ تغییر کرده، به طوری که نیوزیلند به رتبه هفتم ارتقا یافته و استرالیا نیز یک پله بالاتر از کانادا در جایگاه هشتم قرار گرفته است.

گذرنامه ایران همراه با پاسپورت بنگلادش در جایگاه ۱۰۱ قرار دارد و با استفاده از این گذرنامه می‌توان به ۴۱ کشور جهان بدون نیاز به روادید(ویزا) سفر کرد. گذرنامه ایران که بر اساس رده‌بندی شاخص هنلی در ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی در جایگاه ۹۶ قرار داشت، در نیمه دوم همان سال به رتبه ۱۰۱ تنزل کرده بود ولی در ابتدای سال ۲۰۲۰ با ۳ پله صعود به رتبه ۹۸ جهان بازگشت.

تنزل رتبه گذرنامه ایران متاثر از بهبود وضعیت پاسپورت دیگر کشورها بوده و گرنه گذرنامه ایران زمانی که در جایگاه ۹۸ نیز قرار داشت همچون امسال توان سفر بدون ویزا به ۴۱ کشور جهان را داشت. همچنین به هنگام نزول ایران به رتبه ۱۰۱ در نیمه دوم سال ۲۰۱۹، پاسپورت ایرانی تنها مجوز سفر بدون ویزا به ۳۹ کشور جهان بود.

افغانستان و عراق نیز همچون دو سال گذشته در اتنهای جدول رتبه‌بندی اعتبار گذرنامه‌های کشورهای جهان قرار دارند. در نیمه دوم سال ۲۰۱۹، پاسپورت افغانستان ۸ پله پایین‌تر از گذرنامه ایران و در رده ۱۰۹ حضور داشت ولی در ابتدای سال ۲۰۲۱ این فاصله ۹ پله شده است؛ هر چند که تعداد کشورهایی که با پاسپورت افغانستان و بدون نیاز به روادید می‌توان به آنها سفر کرد، در مقایسه با نیمه دوم سال ۲۰۱۹ یک کشور افزایش یافته است.

روند نزولی اعتبار گذرنامه آمریکا که از سال ۲۰۱۵ آغاز شده بود، جایگاه آن را در ابتدای سال ۲۰۲۰ به هشتم رسانده بود ولی این گذرنامه در ابتدای سال ۲۰۲۱ یک پله ارتقا یافته و همچون سال گذشته در کنار پاسپورت بریتانیا قرار گرفته است. پاسپورت ایالات متحده در سال ۲۰۱۵ میلادی در رتبه دوم معتبرترین گذرنامه‌های جهان قرار داشت.

در میان کشورهای خاورمیانه، گذرنامه امارات عربی متحده بالاترین اعتبار را دارد؛ به طوری که با ادامه صعود خود در این رده‌بندی از رتبه بیستم در سال ۲۰۱۹ به جایگاه شانزدهم در سال ۲۰۲۱ رسیده است. پاسپورت اسرائیل با توان سفر بدون روادید به ۱۶۱ کشور جهان در رتبه ۲۳ قرار دارد ولی گذرنامه فلسطین با دو پله نزول نسبت به سال ۲۰۱۹ در جایگاه ۱۰۵ قرار گرفته است.

گدرنامه ترکیه نیز در رتبه ۵۳ قرار گرفته و با استفاده از آن می‌توان به ۱۱۰ کشور جهان بدون نیاز به ویزا سفر کرد. پاسپورت‌های کویت، قطر و عربستان سعودی نیز به ترتیب در رتبه‌های ۵۵، ۵۶ و ۶۶ قرار دارند.

موسسه «هنلی و شرکا» دو بار در هر سال براساس داده‌های جمع‌آوری شده از انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی و نیز اطلاعاتی که از تجزیه و تحلیل قوانین روادید(ویزا) بدست می‌آید اقدام به انتشار رده‌بندی معتبرترین گذرنامه‌های جهان می‌کند. مهم‌ترین شاخصی که برای تهیه این فهرست استفاده می‌شود، تعداد کشورهایی است که با هر گذرنامه و بدون ویزا می‌توان به آنها سفر کرد.

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: پاسپورت گذرنامه ویزا معتبرترین گذرنامه های جهان ابتدای سال ۲۰۲۱ گذرنامه ایران بدون نیاز سال گذشته کشور جهان سال ۲۰۱۹ رده بندی سال ۲۰۲۰ نیمه دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۵۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران

تین نیوز

راه آهن جمهوری اسلامی ایران با اعلام عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران، برای حمل محموله تجاری بعدی پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذی ربط از جمله مرزبانی و گمرک، اعلام آمادگی کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد:

«با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و عدم هماهنگی با راه آهن جمهوری اسلامی ایران، ۱۰ واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لوکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، توسط راه آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می کند.

در پی اطلاع رسانی های گذشته تاکید می شود متاسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه آهن جمهوری اسلامی ایران به عنوان متولی حمل و نقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این ۱۰ واگن در شمتیغ کرده و تلاش کرد با فشارهای رسانه ای و توسل به برخی ادعاهای بعضا کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه آهن جمهوری اسلامی ایران به رغم ناپختگی و بی صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه ۱۵ اردیبهشت) از تهران نیز عبور کرده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب کشور است. همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذی ربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می دارد.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران تاکید می کند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوزهای مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تاکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می دارد.»

 

در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان ترکیه به خاک ایران منتشر شد. پس از آن راه آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد با توجه به رویکرد توسعه ای در حوزه کریدورهای بین المللی ریلی، اقدامات لازم جهت اعزام آزمایشی اولین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه انجام گرفت.

با وجود این هفته گذشته، جواد طاهرافشار معاون کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان در پاسخ به اینکه در صورت رفع مشکلات و انجام شدن تشریفات گمرکی، چرا همچنان بار متوقف است، گفته بود: تا زمانی که به ما اجازه ندهند لکوموتیومان به واگن متصل شود، یعنی مشکل هنوز حل نشده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اوکراین از زندانیان به عنوان نیروی جنگی استفاده می‌کند
  • جایگاه نخست گیلان در تولید خاویار در کشور
  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • طالبان خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در بهداشت جهانی شد
  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران