Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-08@21:18:07 GMT

او و آنها، نگاهی بدون تبعیض

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۴۰۷۸۸

او و آنها، نگاهی بدون تبعیض

جهان ما پر از تفاوت‌هاست. تفاوت‌های نژادی و قومی، زبانی، تفاوت رنگ و چهره، جنسیت، افکار و ایده‌ها و ادیان. جهان ما پراست از الگوها و سبک‌های مختلف زندگی؛ پر از باورها و اندیشه‌های مختلف و پر از تناقض. اما اینکه چطور بدون تعصب نگاه کنیم، نگاه جانبدارانه نداشته باشیم و در پی کشف و صلح باشیم مسأله اساسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی این تفاوت‌ها ظاهری است؛ بدون هیچ ارتباط کلامی و رفتاری در یک نگاه به چشم می‌آید، مثل رنگ پوست، ‌نژاد، کم توانی و معلولیت.

گاهی ما بالاتر می‎‌ایستیم و انگار از قله نگاه می‌کنیم، از همه چیز فاصله می‌گیریم، خودمان را محق می‌دانیم و دانای کل، نظر می‌دهیم و تصمیم می‌گیریم آن هم به تنهایی و با یک دید فردی و همه چیزدان. کافی است از قله فاصله بگیریم و به دامنه بیاییم. هرچه این فاصله از قله من دانا بیشتر شود و در کنار دیگران قرار بگیریم، هرچه با فاصله کمتری به دیگران نگاه کنیم، هر چه بیشتر صداهای دیگران را بشنویم، آنها را ببینیم، باورشان داشته باشیم که هر یک توانایی‌هایی دارند و صدایی و درست شنیدن را فرا بگیریم به سوی صلح و آرامش گام برداشته‌ایم. یاد گرفته‌ایم پذیرا باشیم. به صلح درونی و بیرونی می‌رسیم. دیگر آنکه از نگاه ما متفاوت است را طرد و حذف نمی‌کنیم به سخره نمی‌گیریم. باید پذیرش را از خودمان شروع کنیم و تمرین کنیم. قطعاً این مسأله باید در خانه و جامعه آموزش داده شود و هر کدام از ما سعی کنیم به الگوی عملی تبدیل شویم. احتمالاً اگر اهل کتاب خواندن برای بچه‌ها باشید قصه المر را شنیده‌اید و با مجموعه المر آشنا هستید. المر یک الگوی خوب پذیرش دیگری است. فیلی رنگی و متفاوت در جمع فیل‌های خاکستری. به همین سادگی اما با یک دنیا حرف. تا به حال به دور و برتان دقت کردید، در محیط کار، همسایه یا دوستان، همکلاسی‌های بچه‌ها و...؟
چقدر متوجه تفاوت آدم‌ها شدیم؟ چقدر متوجه مشکلات ظاهری و فیزیکی آنها شدیم؟ لکنت زبان، رفتار کلیشه‌ای، تیک‌های عصبی و معلولیت و....
 اگر فرزندن مان از همکلاسی ای بگوید که مشکل فیزیکی دارد واکنش ما به لحن او در بازگویی ماجرا چیست؟ چقدر با کودک مان درباره تفاوت آدم‌ها و پذیرا بودن صحبت کرده‌ایم؟ آیا به آنها آموخته‌ایم با فرد معلول باید چگونه برخورد کرد؟ با احترام و بدون نگاه ترحم‌آمیز و تبعیض و برتری؟ و... بهترین زمان شروع این آموز‌ش‌ها در خردسالی و کودکی است. کتاب‌های متفاوتی برای خردسالان با این موضوع منتشر شده است که قطعاً با مراجعه به فهرست‌های مناسب مثل شورای کتاب کودک، لاکپشت پرنده، کتاب سال جمهوری اسلامی، کانون پرورش و... می‌توانید آنها را انتخاب کنید. در اینجا هم چند کتاب نام می‌بریم که پیش‌تر منتشر شده مانند: «یک توپ برای همه»، «من از تو بهترم»، «من هم بغل می‌خواهم» و...
 کتاب «او و آنها» ازانتشارات کتاب چ از همین دست کتاب‌هاست که امسال منتشر شده است. دختری که نمی‌تواند مثل دیگران راه برود، اما می‌خواهد در فعالیت‌های مدرسه مشارکت کند. نکته جالب این کتاب توجه به دو منظر او و آنهاست. گاه او برای پذیرش و باوراندن توانایی و نگاه ما به تفاوت او در جمع. جالب است که به‌عنوان مخاطب ماجرا را از دو منظر ببینیم و ما هم چگونه دیدن را یاد بگیریم. اگر دنبال جامعه‌ای آرام هستیم، جامعه‌ای پذیرا و بدون تنش قطعاً بالابردن پذیرش کودکان‌مان یکی از این راه‌هاست تا خوب ببینند، خوب بشنوند و نگاهی به دور از تبعیض داشته باشند. بهتر است از خانه‌هایمان شروع کنیم. در خانه همه با هم برابر باشیم.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۰۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی گذرا به زندگی و آثار یکی از مفاخر فرهنگی شهرستان سقز

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آئین بزرگداشت استاد علی احمدزاده (متخلص به مصلح) از مفاخر ماندگار شهرستان سقز با حضور استادان، خانواده وی و جمعی از فعالان فرهنگی، علمی، اجتماعی در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز برگزار شد.

محمد وارعی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز در این نشست اظهار کرد: یکی از اولویت‌های این واحد دانشگاهی بزرگداشت مفاخر علمی، فرهنگی و صاحبان آثار برجسته دراین زمینه‌هاست و امروز مراسم یادبود و گرامیداشت استاد احمدزاده (متخلص به مصلح) با حضور در دو پنل تخصصی برگزار می‌شود.

فریده احمدزاده فرزند مرحوم استاد علی احمدزاده، ماموستا ابوالمحمدی، صباح حسینی، چیمن فتحی، احمد چوپانی، شهباز حسینی و ابراهیم اسماعیل‌پور به شرح آثار استاد احمدزاده پرداختند.

نگاهی گذرا به زندگی و آثار استاد احمدزاده

مرحوم استاد مصلح نویسنده فرهنگی سال‌های متمادی از عمر و تلاش خود را صرف ترویج و تولید علم، دانش و اندیشه کُرد و آثار گرانبها و کم‌نظیری را از خود بر جای گذاشت که به عقیده بسیاری از علما، شاعران و اسلام‌شناسان به لحاظ مستند، استدلا‌های علمی و جامعیت، متمایز ازبسیاری از کتاب‌های موجود است.

تاکنون بیش از ۲۰ اثر مفید و ماندگار از استاد احمدزاده به چاپ رسیده و حدود ۱۰ جلد کتاب ازاین نویسنده یا در حال چاپ بوده یا هنوز به چاپ نرسیده‌اند.

ازجمله آثار استاد احمدزاده می‌توان کرد به در تاریخ باستان، گذری بر تاریخ اسلام (زندگی خلفای راشدین)، دیوان مصلح، پنج گنج، پندی‌پیشینیان، ترجمه قرآن کریم به صورت شعر، یوسف و زلیخا و … اشاره کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصاویر به هم پیوستن رودخانه سزار با رود گهر + فیلم | تفاوت رنگ آب ۲ رود را ببینید
  • نگاهی گذرا به زندگی و آثار یکی از مفاخر فرهنگی شهرستان سقز
  • تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است
  • نشست «نزدیک قله؛ نگاهی به پیشرفت‌های انقلاب اسلامی» برگزار می‌شود
  • نگاهی به بزرگ ترین کشورهای تولید کننده طلا در سال ۲۰۲۳ (+ اینفوگرافی)
  • قیمت پنجره های مختلف چگونه محاسبه می شود؟ | نگاهی بر روش‌های قیمت‌گذاری
  • رفح کجاست و اسرائیل در آن جا چه کار می کند؟ | نگاهی به آخرین وضعیت غزه
  • مهم ترین تفاوت های پیچ خشکه و معمولی
  • از فصل گرما بدون خاموشی تا سرعت گرفتن افتتاح پروژه‌های عمرانی در نصف جهان
  • نگاهی به رویارویی ذوب‌آهن و استقلال