Web Analytics Made Easy - Statcounter

معماران در سراسر جهان، از زمان ظهور ویروس کرونا تا به امروز در تلاش بوده‌اند به نوآوری‌هایی برای بازطراحی شهری و ایجاد فاصله اجتماعی بین مردم بپردازند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، تا کنون تغییرات زیادی در طراحی شهری به وجود آمده تا سازگاری با بحران کرونا را به حداکثر خود برساند. فضاهای سبز در بسیاری از نقاط دنیا به وسیله دایره‌هایی رنگی، رعایت فاصله اجتماعی را به مردم یادآوری می‌کند؛ صندلی‌های وسایل حمل و نقل عمومی به وسیله ضربدرهایی محل نشستن مسافران را به صورت یک در میان مشخص کرده و فضاهای داخلی گالری‌های هنر و موزه‌ها به صورت مسیرهای یکطرفه مشخص شده است تا احتمال برخورد افراد با یکدیگر را در حین رفت و آمد به حداقل برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته همه چیز به همین مداخلات موقت ختم نشده بلکه طراحی شهری به طور گسترده‌تری تغییر یافته است. به عنوان مثال، بسیاری از خیابان‌ها برای همیشه به پیاده‌راه و مسیرهایی برای دوچرخه‌سواری تبدیل و حتی زیرساخت‌های جدید بسیاری برای تردد سبز به وجود آمده است. اما در این بین، برخی از معماران پا را فراتر نهاده و به منظور رعایت فاصله اجتماعی، اقدام به طراحی پروژه‌هایی بلندپروازانه کرده‌اند که البته طرح‌های آن‌ها هنوز به مرحله اجرا در نیامده است.

پروژه خانه‌سازی FOUN’TA’SY

رویکرد شهرسازی تاکتیکی یکی از بهترین استراتژی‌ها برای ایجاد تغییرات موقت و دائمی در شهرها به شمار می‌رود که اخیراً به طور جدی مورد توجه مقامات محلی پریشتینا، پایتخت و بزرگترین شهر جمهوری تازه استقلال یافته کوزوو، قرار گرفته است. گروهی از معماران برجسته کشور ایده‌ای بلندپروازانه برای طراحی یک پلازای عمومی بسیار منحصر به فرد به نام FOUN’TA’SY در منطقه زیبای Ulpiana ارائه داده‌اند که در آن مردم می‌توانند ضمن رعایت فاصله اجتماعی، به انجام فعالیت‌های مورد علاقه خود بپردازند. جالب است بدانید که این منطقه از شهر دارای ویژگی‌های خاصی است که آن را از سایر محله‌ها متمایز کرده است؛ اولین خانه‌های چندطبقه در این منطقه ساخته شد و علاوه بر این، Ulpiana یکی از مراکز مهم پریشتینا به حساب می‌آید که بیشترین قابلیت تغییر و بهبودی محیط شهری را دارد.

شهر بدون خودروی Parlkane

شهرهای سراسر دنیا در قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم به طور کامل در اختیار خودروها قرار داشته و تردد برای بشر، اغلب از طریق وسایل حمل و نقل عمومی مفهوم پیدا کرده است. البته انتشار ویروس کرونا باعث شد نگرش انسان‌ها و برنامه‌ریزان شهری در مورد نحوه تردد به طور قابل توجهی تغییر پیدا کند. در این راستا، بسیاری از مردم به پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری روی آوردند و همین امر زیرساخت‌های شهری را در بسیاری از نقاط دنیا تحت تأثیر قرار داد. اگر بخواهیم شهرها را بدون خودروها تصور کنیم، آنگاه مناطقی بدون دود، ترافیک، سر و صدا و آلودگی هوا خواهیم داشت که امکان کاوش در مناطق اطراف را برایمان خوشایند می‌کند. در این راستا، گروهی از معماران آلمانی ایده‌هایی برای طراحی شهری در آینده ارائه داده‌اند که در آن وسایل حمل و نقل عمومی هیچ جایگاهی به خود اختصاص نخواهد داد. پروژه شهر بدون خودروی ParkLane از بلندپروازانه‌ترین ایده‌هایی است که این گروه معماری برای دنیای پساکرونا مطرح کرده‌اند.

پروژه The Estate در بمبئی هند

برنامه‌ریزان شهری در نقاط مختلف دنیا، به منظور ایجاد فاصله اجتماعی بین مردم، مراکز تجاری را نیز به دقت مورد توجه قرار داده‌اند. یکی از اهداف بلندپروازانه آن‌ها برای دنیای پسا کرونا، ایجاد تغییرات کوچک و بزرگ در منطقه تجاری و مهم Ballard Estatte در بمبئی بوده است که طی پروژه‌ای به نام The Estate در نظر دارند علاوه بر طراحی و توسعه هر چه بیشتر منطقه، علائم خیابانی را که بخشی از سبک معماری ساختمان‌های تاریخی شهر به شمار می‌رود، نوسازی کنند. بدون شک این اقدام به رونق بیشتر مراکز تجاری و صنعت گردشگری کمک خواهد کرد. طرح توسعه این منطقه شامل افزایش بیشتر فضای عمومی و استراحتگاه برای محل حضور افراد در فضای باز می‌شود به طوری که تا جای ممکن هر کس بتواند تحت هر شرایطی فضای خصوصی خود را در اختیار داشته باشد.

کد خبر 477452

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فاصله اجتماعی رعایت فاصله گذاری اجتماعی کرونا و فاصله اجتماعی ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا کرونا در جهان شهرهای جهان طراحی شهری مشارکت شهروندان در طراحی شهر طراحی فضای شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فاصله اجتماعی طراحی شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۰۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است

رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری ارومیه گفت: امروزه نقش فناوری اطلاعات در تمام حوزه‌های مدیریت شهری بی‌بدیل و غیرقابل انکار است و لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند و الکترونیکی بوده که مبنا و اساس آن ایده‌های نو و فناورانه است.

احد عباس‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی با اشاره به برگزاری «ائل‌فن»، بزرگترین رویداد دانش‌آموزی شمال‌غرب کشور در ارومیه اظهار کرد: این رویداد شامل نمایشگاه اختراعات، ابتکارات، نوآوری‌ها و دستاوردهای دانش‌آموزان شمال‌غرب کشور است که در سه محور دانش‌آموزی، مدرسه‌ای و معلمی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به مشارکت شهرداری ارومیه در این رویداد افزود: امروزه ما با بزرگ شدن شهرها و همچنین افزایش تنوع نیازهای شهروندان روبه‌رو هستیم و شهرداری‌ها از فضای گذشته خارج و وارد فاز جدیدی شده‌اند که این فضا نیازمند تحول و داشتن زیرساخت‌های متفاوت از گذشته است.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری ارومیه گفت: به علت تنوع وظایف و مسئولیت‌های مدیریت شهری و با توجه به اینکه روز به روز بر این مسئولیت‌ها نیز در حوزه‌های مختلف زندگی شهری افزوده می‌شود، مسائل مرتبط با مدیریت شهری نیز دچار پیچیدگی خاصی شده است و این روند ادامه خواهد داشت.

عباس‌زاده تصریح کرد: فناوری اطلاعات از ابتدای ورود به عصر جدید همواره عامل حل مسائل و مشکلات و آسانی مسائل پیچیده و همچنین کمک به رفاه شهروندان است و همواره راهکاری برای برون‌رفت از مشکلات و مسائل ارائه کرده است.

وی ادامه داد: امروزه نقش فناوری اطلاعات در تمام حوزه‌های مدیریت شهری بی‌بدیل و غیرقابل انکار است و لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند و الکترونیکی است که مبنا و اساس آن ایده‌های نو و فناورانه است.

عباس‌زاده عنوان کرد: ایجاد شهر هوشمند بدون ایجاد و توسعه شهرداری هوشمند غیرقابل امکان است و شهرداری هوشمند نیز نیازمند توسعه دانش و ایده‌ها در حوزه فناوری اطلاعات است که بخش مهمی از آن به دست دانش‌آموزان و دانشجویان به عنوان آینده‌سازان کشور قابل حل است.

وی جلب مشارکت آحاد شهروندان از تمام اقشار را یکی از ملزومات مدیریت کارآمد شهرها عنوان کرد و یادآور شد: افزایش مشارکت محلی موجب افزایش رضایت شهروندان می‌شود و از همین رو شهرداری ارومیه نیز در راستای جلب مشارکت شهروندان از تمام گروه‌های جامعه و به ویژه دانش‌آموزان و استفاده از ایده‌ها و خلاقیت‌های آنان یکی از حامیان و متولیان برگزاری رویداد بزرگ ائل‌فن بوده و اقدام به برگزاری این نمایشگاه و جشنواره کرده است.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری ارومیه خاطرنشان کرد: آنچه این نمایشگاه را از دیگر نمایشگاه‌های این حوزه متمایز می‌کند، نگاه فناورآنه به آبادانی و پیشرفت و میدان دادن به فعالان زیست‌بوم فناوری و شرکت‌های دانش بنیان برای رفع چالش‌های پیش رو در سطح استان است.

عباس‌زاده تصریح کرد: شهرداری ارومیه با توجه به نگاه حمایتی خود از شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت‌های بومی جهت توسعه و رفع چالش‌های موجود در مدیریت شهری، امیدوار به شرکت تمام نخبگان و شرکت‌های فعال در زمینه‌های مختلف مدیریت شهری بوده است تا با همکاری و استفاده از دانش شرکت‌کنندگان، گامی بلند جهت آبادانی، توسعه شهر زیبای ارومیه با استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود بردارند.

وی دستیابی به شهری هوشمند را لازمه داشتن شهری توسعه‌یافته و امن دانست و ادامه داد: یکی از اهداف شهرداری ارومیه در مشارکت برای برگزاری چنین رویدادی شناسایی استعدادها و حمایت از ایده‌ها و خلاقیت‌های نو و جدید در امور مربوط به مدیریت شهری و همچنین تشویق، تقویت و هدایت دانش آموزان مستعد به سمت قله‌های موفقیت و دانش است.

به گزارش ایمنا، رویداد ائل‌فن هفدهم تا نوزدهم اردیبهشت با مشارکت شهرداری ارومیه، سپاه شهدا آذربایجان‌غربی، اداره کل آموزش و پرورش استان، بنیاد نخبگان و دانشگاه‌های ارومیه در حال برگزاری است.

کد خبر 751366

دیگر خبرها

  • ۵ مددسرا و ۱۰ مرکز جامعه‌پذیری تا پایان سال افتتاح می‌شود
  • کاهش ۸۰۰ درصدی آسیب های اجتماعی با مناسب سازی زیرساخت ها | ۵۰ خودرو در خدمت گشت فوریت های اجتماعی
  • لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است
  • توسعه هر منطقه‌ مرهون بهره‌گیری صحیح از ظرفیت‌های اجتماعی است
  • پایان عملیات بازپیرایی بوستان شهری کوچه بیوک در یزد
  • طهرانچی: معماران دانشگاه آزاداسلامی پروژه مسکن دانشگاه را طراحی می‌کنند
  • بوستان رازی به محیط ویژه برای نوجوانان تبدیل می شود
  • اتمام اجرای طراحی طرح فیبرنوری در شهرکرد
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • ساخت آشپزخانه‌ به سبک مجلات دکوراسیون با هوش مصنوعی!