Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی خدایی نایب رئیس کانون عالی شورای اسلامی کار در گفت و گو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره راهکار از بین بردن فاصله ایجاد شده بین دستمزد کارگران و هزینه های زندگی گفت: ما می‌خواهیم فاصله‌ای که بین سبد معیشت و دستمزد کارگران وجود دارد به یک باره جبران شود. اگر دولت‌ها به تعهدات خود عمل کنند با یک برنامه‌ریزی ۵ تا ۱۰ ساله می‌شود این شکاف را از بین برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب رئیس کانون عالی شورای اسلامی کار با بیان این که اولین حرکت در از بین بردن شکاف دستمزدی کارگران توقف فاصله‌ای است که هر سال بین دستمزد و هزینه‌های زندگی آن‌ها به وجود می‌آید، بیان کرد: مسئولان اول باید کاری کنند این فاصله دیگر بیش‌تر نشود و ثابت بماند و در مرحله‌ی بعد به دنبال کاهش آن بروند.

خدایی ادامه داد: در حال حاضر وقتی درباره سبد معیشت خانوار صحبت می‌کنیم، عددی بالغ بر ۱۰ میلیون تومان را به عنوان سبد هزینه‌های یک خانواده داریم. در حالی که دریافتی کارگران به صورت کامل و با تمام مولفه‌های مختلف، حدود ۴ میلیون تومان است. بر فرض اگر فکر کنیم نرخ تورم ۵۰ درصد است، تاثیر تورم ۵۰ درصدی بر سبد ۱۰ میلیون تومانی هزینه‌های خانوار می‌تواند یک عدد ۵ میلیون تومانی شود، ولی اگر بخواهیم حداقل دستمزد کارگران را به اندازه نرخ تورم افزایش دهیم یعنی اگر ۴ میلیون تومان مزد را ۵۰ درصد افزایش دهیم ۶ میلیون تومان می‌شود و میزان تورم فقط ۲ میلیون تومان تاثیر می‌گذارد.

وی با اشاره به این که سال به سال فاصله‌ی بین دستمزد کارگران و سبد معیشت افزایش می‌یابد، افزود: همین طور که هر سال این شکاف عمیق‌تر می‌شود، اگر بخواهیم این روند را متوقف کنیم باید دستمزد کارگران را بر اساس تاثیر نرخ تورم بر هزینه‌های خانوار افزایش دهیم نه مطابق نرخ تورم؛ در اینصورت این روند ایجاد فاصله متوقف می‌شود و اگر این کار را هر سال تکرار کنیم، قطعا این فاصله کم‌تر خواهد شد و در نهایت از بین خواهد رفت.

افزایش دستمزد عامل ایجاد تورم،  بهانه ای زشت و آزار دهنده

نایب رئیس کانون عالی شورای اسلامی کار اظهار کرد: این که برخی می‌گویند افزایش دستمزد کارگران باعث ایجاد تورم می‌شود صرفا یک بهانه زشت و آزار دهنده است. یک عده‌ بدون هیچ توجیهی بیش از ۲۰ سال است که  این حرف‌ها را تکرار می‌کنند و هنوز هم خسته نشده‌اند.

خدایی با بیان این که خلق نقدینگی باعث ایجاد تورم می‌شود تصریح کرد: کسی به این نکته توجه نمی‌کند که دستمزد به هیچ عنوان عامل ایجاد تورم نیست. عامل تورم آن جایی است که آن‌ها نمی‌توانند منابع و مصارف را مدیریت کنند و برای پرداخت دستمزد کارگران پول چاپ می‌کنند.نباید به مردم آدرس اشتباه داد؛ مدیران همه‌ی هزینه‌هایشان را پرداخت می‌کنند، به همه جا بودجه می‌دهند و بعد از اینکه بودجه کم می‌آید برای جبران کسری بودجه‌ای که دارند از دستمزد کارگر، کارمند و حقوق بگیران کم می‌کنند.

این فعال کارگری بیان کرد: چاپ اسکناس بدون پشتوانه باعث تورم است. وقتی اختلاس‌های بانک‌ها و صندوق‌های بازنشستگی ورشکسته را از بودجه‌ی عمومی تامین می‌کنند و پول چاپ می‌کنند باعث ایجاد تورم می‌شوند.

خدایی در پاسخ به این سوال که دستمزد کارگران چند درصد از هزینه‌های تولید کارفرمایان را به خود اختصاص می‌دهد اظهار کرد: به اعتقاد من دستمزد کارگران کم‌تر از ۵ درصد از هزینه‌های تولید را شامل می‌شود. در حال حاضر با پدیده‌ای در بازار کار مواجه هستیم و در کف بازار آن را می‌بینیم که عاج نشین آن را نمی‌بیند. 

وی ادامه داد: آن پدیده هم این است که اکثر شرکت‌های صنعتی اطراف تهران نیاز به نیروی کار دارند، اما نیرو‌های کار حاضر نیست که  در شرکت‌ها و کارگاه‌های تولید و صنعتی کار کنند زیرا دستمزد پایین است و شغل‌های واسطه‌ای و شغل‌های کاذبی است که مشتری جمع می‌کند و حتما باید به این مسائل رسیدگی شود.

بیشتر بخوانید

افزایش حقوق به صورت درصدی فایده‌ای ندارد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کارگر معیشت کارگران دستمزد کارگران باعث ایجاد تورم دستمزد کارگران میلیون تومان نرخ تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۷۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: درخواست ابطال مصوبه دستمزد کارگران به دیوان عدالت اداری داده شده

بابایی کارنامی گفت: نماینده کارگران افزایش ۳۵ درصدی حقوق را امضا نکرده لذا درخواست ابطال مصوبه به دیوان عدالت اداری داده شده است.

علیرضا بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران درباره افزایش حقوق کارگران گفت: در بودجه ۱۴۰۳ افزایش ۳۵ درصدی حقوق کارگران دیده شده و بقیه مسائل را دولت و مجلس در حال رایزنی هستند تا بتوانند کار‌های جدیدی را برای کارگران انجام دهند.

وی اظهار کرد: افزایش ۳۵ درصدی حقوق کارگران مصوبه شورای عالی کار است و با اینکه یک طرفه امضا شده و نمایندگان کارگران آن را امضا نکردند باید ابلاغ شود.

رئیس فراکسیون کارگری مجلس ادامه داد: قانون تاکید کرده که برای افزایش حقوق باید نمایندگان کارگران، کارفرما و دولت در جلسه حضور داشته باشند، اما چون نماینده کارگران امضا نکردند می‌گویند اکثریت آن را امضا کردند البته درخواستی به دیوان عدالت اداری داده شده تا این مصوبه ابطال شود و مجلس هم از بعد نظارتی ورود کند، چون قانون فعلی نیم‌بند است و قانون کاملی نیست.

بابایی کارنامی بیان کرد: باید قانون تعیین دستمزد کارگران اصلاح شود که ما ریسک اصلاح قانون را برای کارگران خیلی مثبت نمی‌دانیم، چون شرایط دولت و مجلس به صورتی نیست که هر اصلاحی به نفع کارگران تمام شود و ممکن است کارگر از اصلاح ضرر بیشتری ببیند.

وی با بیان اینکه ما در فراکسیون کارگری پیشنهاددهنده هستیم و دولت‌ها معمولا به نفع کارگران تصمیم نمی‌گیرند، اظهار کرد: راهکار ما این بود که ۳۱ استان کشور هر کدام یک نماینده به مجلس بفرستند و حداقل این بود که در مجلس با گرایش کارگری بایستی ۳۱ نماینده قاطع داشته باشیم. حداقل این بود که از حق استیضاح، طرح‌ها و لوایح انتخاب و کرسی‌ها به نفع کارگران استفاده می‌شد.

رئیس فراکسیون کارگری مجلس با بیان اینکه حق مسکن کارگران باید مصوبه دولت را داشته باشد، گفت: باید با دولت یک فهم مشترک داشته باشیم که به نسبت هوای کارگران را داشته باشیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رئیس فراکسیون کارگری مجلس: درخواست ابطال مصوبه دستمزد کارگران به دیوان عدالت اداری داده شده
  • مرتضوی: حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • وزیر کار تکلیف کارگران را روشن کرد/ حداقل دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • چه کسی گفته سه‌جانبه‌گرایی در حقوق کارگران باید حذف شود؟ | حداقل دستمزد کارگران تغییر نمی‌کند
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس منتفی شد
  • واگذاری تعیین دستمزد کارگران به مجلس منتفی شد | دولت بر رعایت اصل سه‌جانبه‌گرایی در تعیین حقوق کارگران تاکید دارد
  • هشدار جدی مرکز پژوهش‌های مجلس به دولت/ چالش حقوق معلمان در کمین آموزش و پرورش
  • مژده به کارگران ، مجلس بیخیال تعیین حقوق کارگری شد