Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@21:28:15 GMT

نتیجه یک پژوهش: فاصله‌گذاری بدون ماسک اثری ندارد

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۶۹۸۲

نتیجه یک پژوهش: فاصله‌گذاری بدون ماسک اثری ندارد

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از دیلی‌میل، نتایج یک بررسی جدید که توسط محققان دانشگاه کمبریج صورت گرفته نشان می‌دهد، فاصله‌گذاری اجتماعی بدون استفاده از ماسک صورت بی‌معنی است. 

این مطالعه از مدل سازی کامپیوتری برای اندازه گیری فاصله سفر قطرات از سرفه استفاده کرد؛ پژوهشگران دریافتند ۲ متر  فاصله هیچ دفاعی در برابر عفونت احتمالی، حتی در فضای باز ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق داده‌های به دست آمده از این مطالعه، قانون فاصله‌گذاری اجتماعی دو متری که امروزه از هر ده انگلیسی تنها چهار نفر از آن پیروی می‌کنند، ممکن است بی‌معنی باشد، مگر اینکه افراد از ماسک صورت استفاده کنند.

محققان دانشگاه کمبریج دریافتند که یک فرد بدون ماسک مبتلا به کووید، هنوز می‌تواند دیگران را در آن فاصله حتی در خارج از منزل و در فضای باز آلوده کند.

قانون فاصله گذاری اجتماعی دو متری توسط دولت انگلیس در مارس ۲۰۲۰ در اولین قرنطینه اعمال شد، اما تاکید جدی بر استفاده از ماسک صورت نگرفت.

کارشناسان و دولت در ابتدا گفتند که ماسک‌ها می‌توانند بیشتر از فایده ضرر داشته باشند؛ پس از مدتی این توصیه‌ها معکوس شد و استفاده از ماسک صورت در مغازه‌ها و حمل نقل عمومی انگلیس اجباری شد.  از آن زمان مطالعات نشان داده‌اند که پوشیدن ماسک می‌تواند در کاهش انتقال بسیار موثر باشد، به خصوص اگر توسط افراد عفونی پوشیده شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ماسک فاصله اجتماعی آلوده ماسک صورت فاصله گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۶۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره حجاب به ابعاد دینی، سیاسی و بین‌المللی توجه شود

در مسئله‌شناسی حجاب باید به سه بعد دینی، سیاسی و بین‌المللی توجه شود. اینها از یکدیگر جدا هستند، اما با یکدیگر ارتباط دارند و ما باید به مجزا بودن و ارتباط این مسائل با یکدیگر توجه داشته باشیم. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، وبینار تخصصی «حجاب در سپهر عمومی»  به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ادیان و مذاهب و با حضور و سخنرانی دکتر فاطمه توفیقی، استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب با موضوع «مسئله‌شناسی حجاب» برگزار شد.

 توفیقی با اشاره به اینکه برای اولین بار در ایران در دوران مشروطه حجاب تبدیل به مسئله می‌شود، گفت: زمانی که درباره حجاب صحبت می‌کنیم، این بحث مرتبط با مسئله امروز ماست. مسئله حجاب در دوران‌های مختلف و در ادیان و جوامع مختلف وجود داشته است. اما بیان مسئله حجاب در این زمان و در دوران مشروطه و در دوران معاصر متفاوت است. منظور از دوران معاصر، دوران هم‌زمانی با جریان احیای دینی و در ایران و به طور خاص از مشروطه به بعد است. اما موضوعی که ما در مورد آن بحث می‌کنیم در دوران مدرنیته به‌وجود آمده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: در زمان مشروطه اتفاق جدیدی می‌افتد؛ وقتی که مسئله حجاب مطرح می‌شود، یک فضای عمومی دوجنسیتی تشکیل می‌شود، چراکه قبل از آن، این فضا وجود نداشت و فضای عمومی، فضای تک‌جنسیتی و مردسالاری بود. در همین دوران، غرب‌شناسی و شرق‌شناسی کنار هم شکل می‌گیرند و استعمار همراه با عنصر فرهنگی به داخل کشور نفوذ می‌کند. درباره دوجنسیتی بودن این فضای عمومی می‌توانید کتاب‌های محمد توکلی و کتاب زنان سیبیلو و مردان بی‌ریش افسانه نجم‌آبادی را مطالعه کنید. برای حوزه شرق شناسی نیز می‌توانید کتاب شرق شناسی ادوارد سعید را مطالعه کنید.

بی‌سامانی بستر خانواده در اروپا و چالش حجاب در ایران؛ از مدرنیسم تا عصر حاضر

وی مسئله‌شناسی حجاب را به سه بُعد دینی که شامل بُعد کلامی، فقهی، تفسیری و تاریخی، بُعد سیاسی، اجتماعی و حقوقی و سوم بُعد بین المللی، استعماری و امپریالیستی تقسیم‌بندی‌ کرد و گفت: این مسائل از یکدیگر جدا هستند، اما با یکدیگر ارتباط داشته و ما باید به مجزا بودن و ارتباط این مسائل با یکدیگر توجه داشته باشیم.

توفیقی مسائل مرتبط با بُعد سیاسی، اجتماعی و حقوقی مسئله حجاب را به مسائلی همچون ساختار سیاسی و شکل فضای عمومی و مهندسی فرهنگی ارتباط داد و گفت: بعد سیاسی، اجتماعی و حقوقی شامل روابط بین دو جنس، برابری شهروندان یا امتیاز دینداران، منزلت اجتماعی، سلیقه و مد و طبقاتی بودن پوشش خواهد بود.

وی ادامه داد: در بُعد بین‌المللی و استعماری چند مسئله حائز اهمیت است. اولین مورد، پروژه‌ای سیاسی به صورت برنامه‌ای فرهنگی است. دومین مورد همراه شدن تاریخی سکولاریسم با آزادی جنسی و کم‌پوششی است و سومین مورد واکنش‌های استعمارزدایان به فرودست‌انگاری حجاب است. چهارمین و آخرین مورد نیز واکنش برخی از نظریه‌پردازان همچون لیلا ابولغد به آزادسازی زنان مسلمان با اشاره به جنگ در افغانستان خواهد بود.

توفیقی در جمع‌بندی مطالب خود گفت: در هنگام استفاده از لفظ حجاب و سخن گفتن از پوشش سر و لزوم آن، یا ادله و الزام آن باید برایمان روشن باشد که دقیقاً از چه چیزی و در چه جایگاهی صحبت می‌کنیم. همچنین قانون و امر دینی و اجتماعی‌ ـ سیاسی و بین المللی با هم مرتبط هستند و در عین حال این دو از یکدیگر تفکیک شده‌اند.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • حکمرانی فضای مجازی نباید به دست دشمنان بیفتد
  • درباره حجاب به ابعاد دینی، سیاسی و بین‌المللی توجه شود
  • فقر پژوهش در حوزه خشونت سیاسی
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام
  • «مدرسه در دست بچه‌ها» اثری خودانگیخته است
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • چرا کمتر شاهد خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی هستیم؟
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • ماجرای استفاده بلاگر شیرازی از آمبولانس اورژانس در حال پیگیری است